Stránky

25. října 2015

Once upon a time

V knížce je vlastně celá první řada seriálu Once upon a time (je super, btw).
Hlavní postavou je Emma Swanová. Žije v Bostonu, její prací je chytání zločinců. Je pořád sama. Jako batole ji rodiče nechali ležet u silnice. Celé dětství prožila u různých pěstounských rodin, nikde ale nezůstala dlouho, takže nemá skoro žádné přátele. V den jejich 28. narozenin si přeje, aby nebyla pořád tak sama.
Najednou se před jejími dveřmi "zjeví" desetiletý Henry, který tvrdí, že je její syn. Henry bydlí ve Storybrooke, malém městečku. Tvrdí, že všichni obyvatelé Storybrooke jsou postavy z různých pohádek, jeho psycholog je cvrček Jámine, podnikatel pan Gold je rampelník, jeho učitelka je Sněhurka a jeho nevlastní matka je zlá královna.
Emma si myslí, že Henrymu pomůže, když s ním bude tu hru hrát. Zároveň se jí ale nelíbí jeho nevlastní matka, takže se rozhodne ve Storybrooke zůstat. Vezme místo u místní policie a zjišťuje, že tohle malé městečko nudné rozhodně není a že tu něco nehraje.
 Muž zázračně probuzený z kómatu záhadně zmizel (našli ho uprostřed lesa, nepamatoval si, jak se tam dostal), lidské srdce nalezené ve šperkovnici, podivný požár radnice, smrt šerifa, neznámý cizinec, který se projíždí ve Storybrooke na motorce s velkou krabicí a psychopat Jefferson, který bydlí v lese a špehuje obyvatele Storybrooke dalekohledem... to všechno se odehraje jen za tu krátkou dobu, co Emma ve Storybrooke pracuje.
Všechno co říká Henry je pravda. Zlá královna (aka jeho nevlastní matka) přemístila pohádkové postavy do skutečného světa a jediná Emma je může zachránit. Najde tak svoje skutečné rodiče a zjistí, že ji vůbec neodložili u silnice.
Na konci knížky konečně začne Henrymu věřit, zatímco on umírá (snědl jablečný závin, který jeho nevlastní matka dala Emmě- byl otrávený). Sice se jí podaří Henryho zachránit, ale ještě není konec. Zlá královna a Rampelník zmizeli. A město zahalil purpurový kouř....
A moje hodnocení? 8/10

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuju za komentář! :)