Stránky

22. listopadu 2015

Trilogie Witch and wizard/Čarodějka a čaroděj


Všechny tři díly jsem si půjčila v knihovně, protože jsem o nich nikdy neslyšela a ani jsem je neviděla v žádném knihkupectví. A byly tam všechny tři díly pohromadě, tak jsem si řekla... proč ne :-D
   

První díl se jmenuje Čarodějka a čaroděj, druhý Dar a třetí Oheň
Autory trilogie jsou Jamess Patterson, Jill Dembowská a Ned Rust.
Knihy jsou psány ze dvou pohledů- z pohledu Wisty a Whita. Na začátku se představují, popisují vzhled a vlastnosti nejen u sebe, ale i druhého sourozence, vlastně představují svůj život. 
Najednou k nim do domu vtrhla policie a odvedla je, z důvodu používání "nečistých sil". Oba dva netuší o co jde, mají strach o sebe i o své rodiče. Vládu převzal Jediný, který je jediný, který má právo udělat vše co bude chtít a terorizuje celou zemi. Whitovi navíc dojde, že jeho přítelkyni Celii, která před nějakou dobou zmizela, určitě odvedli oni.
A tady taky vstupuje do příběhu Byron Swain, kterého Wisty ze srdce nenávidí. Oba se dozví, že jsou čarodějové, Wisty toho hned využije a promění Byrona na lasičku.
Ve druhém díle se ukáže, že Wisty miluje a je synem Jediného, a ve třetím se dají dohromady. Upřímně, to jsem věděla hned, jak do příběhu vstoupil :-D.
Postupem času oba zjistí, že se dá přes portály vstupovat do Země stínů, kde žijí skoromrtví- polosvětla a ztracení.Tam najdou Celii, která jim několikrát pomůže.
Druhý díl je ve zkratce o tom, že na kousku svobodné země založili hnutí Odpor, které je proti vládě Jediného a snaží se ho zničit. Nic není lehké a většina odporu při akci zemře. Jediný je moc silný a navíc má taky magické schopnosti. Co se stane, když se Wisty snaží Jediného zničit zevnitř a nastoupí do jeho armády? A podaří se jim zachránit rodiče a Celii?

Hodnocení: Knížky jsou nenáročné, je to spíš oddychové čtení. Co mi vadilo je, že kdykoliv se Wisty a Whit dostali do nějaké těžké situace bez východiska, najednou je "něco" zachránilo. Najednou se tam zjevil nový portál, najednou získali nové schopnosti nebo se jim zázračně vylepšily ty stávající, najednou se tam objevil někdo, kdo jim pomohl... Tak to bylo vždycky. Když to ale "přetrpíte", čeká na vás zajímavý fantasy příběh, u kterého si odpočinete. Patří do kategorie knih "pohoda, deka, čaj, svíčky". Zaslouží si tři hvězdičky.

2 komentáře:

  1. Jediné, čo sa chcem opýtať je, či to má dobrý koniec? Lebo poznám knihy, ktoré boli strašne dlhé, a také... obkecávacie, samé opisy, dlhé úseky bez nejakého posunu deja a tak - ale ten koniec za to jednoducho stál :D Tak by ma zaujímalo, či to má dobrý koniec? Akože dobrý - zaujímavý, neočakávaný, dramatický, dojemný ... (Už neviem aké môžu byť konce :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konec je dobrý - předvídatelný a nelogický :DD (týjo, to je popis)

      Vymazat

Děkuju za komentář! :)