Stránky

13. prosince 2015

"ZÁZRAČNÉ" POTRAVINY, KTERÉ POMÁHAJÍ PROTI STRESU

 P R O T I    S T R E S U

 Myslím, že vědět, které potraviny nám pomohou odbourat stresové hormony, se před nadcházejícím obdobím zkoušek ve škole hodí! :-)

- Čokoláda. Mám na mysli pravou čokoládu, ne náhražkovou, která obsahuje jen 5% kakaové hmoty. Kromě toho, že eliminuje stres kvůli tomu, že zvedá hladinu serotoninu v mozku, snižuje krevní tlak.




- Jablka. Jablka jsou velmi zdravá- jsou přímo nadopovaná živinami, které dokážou odbourávat stresové hormony.


- Bylinné čaje. Myslím, že není žádným tajemstvím, že čaje z bylinek uklidňují. Nejvíce účinný je třezalkový, meduňkový a lipový čaj. Třezalkový čaj mi předepsala moje lékařka, kvůli tomu, že jsme měli ve škole biologii a já mám fóbii z krve a vnitřností. Vlastně mi stačí jen obrázek a už mám záchvat paniky, a ten čaj mi měl pomoct, měla jsem ho pít ráno, před hodinou biologie a večer. Jenomže- ten čaj mi vůbec nechutnal! Byl odporný. Spíš jsem měla ještě větší nervy z toho, že bych ho měla pít! Ale tady platí 100 lidí, 100 chutí. Mojí mamce zachutnal a pije ho normálně. a já jsem měla v biologii individuální plán

- Pistácie. Obsahují hořčík a draslík, látky, které pomáhají snižovat krevní tlak- a tím i zrychlený tep srdce. Navíc obsahují vitamíny A, B a E, železo, a další antioxidanty, které ničí rakovinové buňky. A narozdíl od hořkého třezalkového čaje jsou pistácie chuťově velmi dobré! :-)

5 komentářů:

  1. Hodně zajímavý článek! :) Pistácie by mě vůbec nenapadly. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Ne? :D Já je úplně miluju, takže jsem si o nich musela něco zjistit.. :D

      Vymazat
  2. Viem, že jablká sú zdravé, ale nevedela som, že aj odbúravajú stres. To je super! Ďakujem za nový poznatok :) Super článok!

    OdpovědětVymazat

Děkuju za komentář! :)