Stránky

9. ledna 2016

Mezi dvěma světy


  
Mezi dvěma světy
Autor: Scott Westerfeld
Počet stran: 488
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: CooBoo   
                                                 
Anotace: Darcy Patelová odložila vysokou školu a i všechno ostatní jen proto, aby mohla vydat svůj young adult román, který se jmenuje Zásvětí. Dostane šanci, o jaké se spoustě mladých dívek může jen zdát. Stěhuje se do New Yorku, kde nemá žádné přátele, a přemýšlí, zda to opravdu bylo správné rozhodnutí. Pak ji ale pod svá křídla vezme parta jiných začínajících i zkušených spisovatelů.

Druhá linie příběhu se odehrává právě v Darcyině románu, což je napínavý thriller o Lizzie, náctileté holce, které se podaří prokouznout do „Zásvětí“, místa mezi životem a smrtí, a přežije tak útok teroristů. Tato nová schopnost Lizzie zaskočí, Zásvětí je nebezpečné, plné potulujících se duší, které čekají na své rozhřešení. Může jim někdo pomoci? A co všechno musí dát Lizzie všanc?
 
Moje recenze: Knížka má vážně pěkný obal, tím mě zaujala na první pohled. Po krátkém listování jsem zjistila, že každá sudá kapitola má na stránkách dole a nahoře černé proužky. Knížka má totiž dvě linie (jak jsme se dočetli v anotaci)- "proužkované" kapitoly jsou ze Zásvětí. To mě zaujalo ještě víc než obal a pustila jsem se do čtení :D.

Liché kapitoly jsou tedy o Darcy- studentce, která napsala svou první knihu. Opustila svou rodinu a přestěhovala se do New Yorku, aby se mohla plně věnovat psaní a napsala druhý díl Zásvětí. Na večírku potkává Imogen- spisovatelku, které má za chvíli také vyjít kniha- Pyromanka. A já si teda myslím, podle pár úryvků, které v knize byly, že Pyromanka je stejně dobrá, ne-li lepší než Zásvětí a celkem bych si ji chtěla přečíst. Darcy se dala s Imogen dohromady a společně se nastěhovaly do úžasného bytu- byl tak dobře popsaný, že jsem na chvíli záviděla imaginárním postavám jejich imaginární byt- co se to se mnou stalo :D. 

Sudé kapitoly jsou Zásvětí. První kapitola začala teroristickým útokem. A protože jsem tuto knihu četla v listopadu, kdy byl útok v Paříži žhavé téma, říkala jsem si, jaká je to náhoda. Hlavní hrdinka Lizzie jako jediná přežije- díky tomu, že předstírala smrt a tím se dostala do zásvětí, kde potkává Jamarádže. Jamarádž je průvodce duší a Lizzie se jim díky svým schopnostem přecházet do zásvětí stává taky. Ale v zásvětí nejsou jenom ti "hodní" jako Jamarádž, ale i ti, na které by se mělo dávat pozor. 

Tahle knížka rozhodně stojí za přečtení. 



 

4 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze! :)
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Mezi světy jsem viděla v knihkupectví, ale nakonec jsem si ji nekoupila. Tvoje recenze mě ale zaujala, myslím že se po ní ještě podívám! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju za komentář! :)