Stránky

18. března 2016

NĚCO JAKO POP ART #1

Vždycky jsem chtěla kreslit.

Doteď mě fascinují kresby a malby ostatních. Líbí se mi, že pomocí obrázků dokáže každý vyjádřit sám sebe, protože máme všichni rádi jiný styl, jiné barvy a především- jiné věci.

Bohužel, nějaké vyšší síle se má záliba nelíbí a proto jsem byla "obdařená" barvoslepostí. Nepoznám červenou od oranžové. Fialovou od růžové. V některých případech i modrou od zelené. A takové ty "něco mezi" barvy jako třeba lososová, khaki nebo tyrkysová? Od ostatních vím, že je to oranžovo- růžová, hnědo- šedá a modro- zelená, ale já to tak nevidím. "Tyrkysová" je prostě zelená :D.

Zkuste si spočítat, kolik vidíte odstínů.
Méně než 20: Pravděpodobně jste barvoslepí.
20 - 33: Gratuluji, vidíte barvy "normálně" :D.
33 - 39: Lidem, kteří vnímají barvy lépe než ostatní, se říká tetrachromati.
já jsem zvládla najít 18 odstínů, yaay :D

I kreslení tužkou je pro mě složitější, protože si doteď nepřiznávám, že šedá má tolik odstínů.

Když jsem objevila techniku, které se říká pop art, byla jsem prostě nadšená. Nepotřebuju umět stínovat. Nepotřebuju dělat přechody mezi jednotlivými barvami. Líbí se mi to. Líbí se mi to hodně.

Začala jsem si projíždět práci Andyho Warhola, abych pochytala nějaký důležitý poznatky :D a pustila jsem se do kreslení. Musím říct, že mě to začalo bavit. V posledních dnech jen sedím a něco kreslím. Chci se s vámi podělit o několik mých... ehm... výtvorů? 


Kreslíte si rádi? :)

6 komentářů:

  1. Taky ráda kreslím, i když ne, že by mi to nějak výrazně šlo. S barvami problém nemám, ale špatné vidím za šera. Napočítala jsem 34, ale čekala jsem míň.
    Moc pěkná práce, já tuhle techniku naprosto neovládám a vlastně jsem to ani nikdy nezkoušela. Moc se mi líbí ten poslední a předposlední, vážně krása :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  2. wow, máš na to talent, vážně se ti to moc povedlo a ikdyž to možná vypadá jednoduše, z vlastní zkušenosti vím, že to jednoduché ani není :D :) tento styl se mi taky moc líbí. btw. našla jsem 31 odstínů :)

    OdpovědětVymazat
  3. napočítala jsem 37 :D
    maluješ moc krásně Moni :3
    jsi mým vzorem :) protože i když někdo má problémy s barvami, tak si jdeš zatím co opravdu chce :) <3

    OdpovědětVymazat

Děkuju za komentář! :)